Feltöltve:

Mogyorós, vörös áfonyás kocka

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor12 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojássárga2 darab
tejföl2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
aszalt áfonya15 dekagramm
vörösbor2 dl
áfonyalekvár2 evőkanál

A habhoz

tojásfehérje2 darab
cukor15 dekagramm
mogyoró20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, tojássárgát, tejfölt, citromhéjat, csipet sót, és cipóvá gyúrjuk. 30 percig, letakarva pihentetjük. Az aszalt áfonyát összevagdaljuk, vörösborral és a lekvárral sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, közben ledaráljuk a mogyorót. 180 fokra melegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. 30x20-asra nyújtjuk a tésztát, a tepsire terítjük, és 15 perc alatt megsütjük. A tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, majd belekeverjük a mogyorót. Kivesszük a tésztát, megkenjük az áfonyás, vörösboros szósszal és a tetejére kenjük a habot. Visszatesszük még 15 percre, amikor a hab megsült, kihűtjük, majd szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem