Feltöltve:

Mogyorós vaníliás kifli

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Liszt28 dekagramm
Tojás1 darab
Ráma20 dekagramm
Cukor6 dekagramm
vanília kikapart belseje0.5 rúd
1 csipetnyi
őrölt mogyoró10 dekagramm

Ezenkívül

porcukor50 dekagramm
vaníliás cukor5 dekagramm
vanília kikapart belseje0.5 rúd

A vaníliás kifliről

A vaníliás kifli nem csak gyorsan elkészíthető, de igazán finom ünnepi nassolnivalóként is szolgálhat az egész család számára. A klasszikus vaníliás kifli receptjének elkészítése mindössze fél órát vesz igénybe, és nem szükséges cukrászmesternek lennünk hozzá. Az ízletes, és omlós vaníliás kiflikhez viszont fontos, hogy ne spóroljunk a vajjal vagy a margarinnal, és ha tehetjük, használjunk igazi vaníliát, amely aromás és finom ízt ad süteményeinknek. Egy finom porhanyós vaníliás kiflit sokféleképpen elkészíthetünk, érdemes megnézni, hogy mi lapul a hűtőben és a kamrában. Az ünnepi vaníliás kiflik zsírral is elkészíthetők, de használhatunk a sütéshez diót, mogyorót vagy akár egy pici fahéjat is. A porhanyós békebeli vaníliás kiflihez egyébként rumot szokás még használni, melyet tojásfehérjével kell összekeverni és enyhén felverni. Ahhoz, hogy igazán porhanyósak legyenek a kiflik, a száraz és a nedves összetevőket külön keverjük össze, majd kombináljuk és gyors mozdulatokkal dolgozzuk tésztává. A tésztából diónyi darabokat szaggatunk, rúddá formáljuk őket és kifli alakba hajtjuk. A vaníliás kifliket nem kell sokáig sütni, elég 15 perc 180 fokon és már készen is vannak, nem szabad megvárni, hogy bebarnuljanak, mert könnyen kiszáradnak. Még melegen forgassuk meg a kifliket vaníliás cukorban, esetleg belemárthatjuk a végeket csokoládéba, ha kicsit fel akarjuk dobni a receptet. Tegyük jól zárható alumíniumdobozba a kifliket, hogy sokáig elálljanak!

Elkészítés

1. lépés

A lisztet tálba szitáljuk, beleütjük a tojást, a Ramát kis darabokban beletesszük, a cukrot, vaníliabelsőt, sót, mogyorót rászórjuk, és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. 30 cm hosszú és 8 mm vastag rudakat formázunk, amiket kifli alakúra formázunk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 170 fokon kb 12 percig sütjük. Az átszitált porcukrot összekeverjük az 5 dkg vaníliás cukorral, és az így kapott porcukros vaníliás cukorban forgatjuk meg a kifliket sütés után.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem