Mogyorós trüffel golyó
Mogyorós trüffel golyó
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vékony lapocskákra vágott mandula

A trüffelhez

  • tejszín - 4 cl
  • ír krémlikőr - 3 cl
  • hántolt törökmogyoró - 22 darab
  • tejcsokoládé - 200 gramm

A bevonathoz

  • 80 %-os étcsokoládé - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A tejcsokoládét egy tálba tesszük, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan elkeverjük vele. Ezután az ír krémlikőrt is hozzáadjuk, és ezzel is jól elkeverjük. Ha megvan, tegyük mélyhűtőbe kb 30 percre a trüffelt. Ha megkötött, kiskanállal apró - kb 1 dkg-os - darabokat szaggatunk a trüffelből. A darabkákba belenyomunk egy szem törökmogyorót, majd golyócskákat formázunk belőle. Figyelem! Lényeges, hogy a golyók aprók legyenek, azaz tartsuk a receptben előírt darabszámot, mert a nagy trüffelek nagyon tömény ízűek lehetnek! Az így kapott golyókat tegyük sütőpapírra, majd kb 10 percre tegyük be őket a fagyasztóba. Ez idő alatt a keserű csokoládét olvasszuk fel egy tálban. Ha a golyócskák megkötöttek, egy kevés étcsokoládét tegyünk a tenyerünkbe, és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután tegyük őket vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba. Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, mégegyszer megismételjük a csokiban megforgatást, és újabb 10 percre hűtőbe tesszük őket. A kész trüffel golyókat lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de akár azonnal is kínálhatjuk behűtve.