Feltöltve:

Mogyorós torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
cukor23 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Ráma23 dekagramm
mogyoró23 dekagramm
sütőpor1 csomag

krem

tojássárgája4 darab
cukor24 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tej3 dl
liszt6 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    8 tojássárgát habosra keverünk 23 dkg cukorral, és 1 vaníliás cukorral, majd belekeverünk fél tábla reszelt ét csokit (lehetőleg valamilyen minőségi csokoládét), 23 dkg lágy Ramát, 23 dkg darált, pörkölt mogyorót, 6 dkg zsemlemorzsát, és 1 cs sütőport. A végén a masszába forgatjuk óvatosan a 8 tojás keményre vert habját. 24 cm-es csatos tortaformát kikenjük Ramával és lisztezünk, (én az aljára a biztonság kedvéért mindig szabok be egy sütőpapír korongot. Így tuti nem ragad bele), majd belesimítjuk a masszát, és előmelegített (170-180 C fokos) sütőben megsütjük. Tovább kell sütni, mint egy átlagos piskótát. A krém. 4 tojássárgát 24 dkg cukorral, 2 cs vaníliás cukorral, 3 dl tejjel, és 6 dkg liszttel sűrűre főzünk. A még meleg, de nem forró, 1 tábla ét csokit beletördelünk. Ha meghűlt 20 dkg Ramát beledolgozunk. Ha kihűlt a tésztánk, beletöltjük a krémet. Annyi krémünk lesz, hogy a torta díszítéséhez is elegendő.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem