Feltöltve:

Mogyorós szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

zselatin10 gramm
tejszín200 púpos kávéskanál
cukor150 csapott mokkáskanál

A töltelékhez

mogyoró (nem sózott)100 gramm
cukor100 gramm
tojásfehérje2 darab

-

1 csipetnyi
tojás1 darab
vaníliás cukor1 csomag
porcukor100 gramm
sütőpor1 teáskanál
liszt300 gramm
Ráma200 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát daraboljuk fel. Az átszitált liszttel, a kétféle cukorral, a sütőporral, a csipetnyi sóval és a tojással dolgozzuk sima tésztává. Pihentessük 30 percig, majd nyújtsuk 5 mm vastagságúra. Tegyük tepsibe és süssük kb: 20 percig, ha kész hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. A tojásfehérjét a cukorral vízfürdő felett verjük fel, és dolgozzuk kemény habbá. Keverjük hozzá a megpirított, feldarabolt mogyorót. A krémet kenjük az egyik lapra, tegyük rá a másik lapot, majd hagyjuk állni a hűtőbe. A mázhoz készítsünk világosbarna karamellt a cukorból. Óvatosan öntsük hozzá a felforrósított tejszínt, majd kissé főzzük össze. A zselatint áztassuk be 100 ml hideg vízbe, 5 percig hagyjuk duzzadni, majd melegítsük fel, de ne forraljuk, és adjuk a krémhez. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk hűlni. Ha a máz elkezd sűrűsödni kenjük a sütemény tetejére, és várjuk meg amíg megszilárdul.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem