Feltöltve:

Mogyorós piskótarolád

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
darált mogyoró4 evőkanál
sütőpor2 kávéskanál
1 csipetnyi

A krémhez

tejszínes krémsajt30 dekagramm
habtejszín2 dl
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
eper40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mogyorót összekeverjük a morzsával és a sütőporral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor felével és a csipetnyi sóval. A sárgákat habosra verjük a többi cukorral és beledolgozzuk a mogyorós keveréket, majd a habot is, két részben. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben 180 C-on megsütjük a piskótát. Ha megsült, rárakjuk egy konyharuhára és annak segítségével még melegen feltekerjük.

  2. 2. lépés

    A jól behűtött tejszínből kemény habot verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a krémsajthoz forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, pár szép szemet félreteszünk, a többit kicsumázzuk. Kitekerjük a piskótát, rákenjük a krémet, elosztjuk rajta az epret és feltekerjük. Fóliába csavarva hűtőbe tesszük. Tálaláskor habrózsákkal és eperszemekkel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem