Feltöltve:

Mogyorós piskótarolád

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
darált mogyoró4 evőkanál
sütőpor2 kávéskanál
1 csipetnyi

A krémhez

tejszínes krémsajt30 dekagramm
habtejszín2 dl
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
eper40 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A mogyorót összekeverjük a morzsával és a sütőporral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor felével és a csipetnyi sóval. A sárgákat habosra verjük a többi cukorral és beledolgozzuk a mogyorós keveréket, majd a habot is, két részben. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben 180 C-on megsütjük a piskótát. Ha megsült, rárakjuk egy konyharuhára és annak segítségével még melegen feltekerjük.

2. lépés

A jól behűtött tejszínből kemény habot verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a krémsajthoz forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, pár szép szemet félreteszünk, a többit kicsumázzuk. Kitekerjük a piskótát, rákenjük a krémet, elosztjuk rajta az epret és feltekerjük. Fóliába csavarva hűtőbe tesszük. Tálaláskor habrózsákkal és eperszemekkel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem