Feltöltve:

Mogyorós lepény nugáttal

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tisztított mogyoró30 dekagramm
nyers marcipánmassza20 dekagramm
cukor16 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor2 csomag
Ráma20 dekagramm
tejszínes író10 dekagramm
liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojás6 darab
nugát15 dekagramm
szeletelt mogyoró10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tisztított mogyorószemeket közepes lángon, szárazon pirítsuk meg egy serpenyőben, majd hűtsük ki. Tegyük szűrőbe, és a barna héját dörzsöljük le róla. A nyers marcipánmasszát egy tálban alaposan gyúrjuk össze a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral. Kézi mixerrel dolgozzuk bele előbb a lágy Ramát, aztán a tejszínes írót. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk át. Egyenként keverjük bele a tojásokat, és adjuk hozzá a pirított mandulaszemeket. Egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen simítsuk el rajta. Nyomkodjuk bele a kis darabokra tört nugátot. Szórjuk rá a vékonyra szeletelt mogyorót. Süssük meg a süteményt 175 fokra előmelegített sütő középső szintjén, kb. 30 perc alatt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem