Mogyorós habszelet
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • cukor - 24 dekagramm
    • liszt - 36 dekagramm
    • Ráma - 24 dekagramm
    • tojássárgája - 6 darab
    • mogyoró - 14 dekagramm
    • sütőpor - 2 teáskanál

    Hab

    • tojásfehérje - 6 darab
    • darált mogyoró - 28 dekagramm
    • porcukor - 28 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Elkészítés:

    1. A Ramát a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mogyorót és tésztát gyúrunk. Tepsibe rakjuk és 175 fokon 20 percig elősütjük. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd lazán belekeverjük a mogyorót. A kapott habot a félig megsült süti tetejére kenjük és az egészet 150 fokon 20 percig szárítjuk. Ha kihűlt szeletekre vágva tálaljuk.