Mogyorós habszelet
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 24 dekagramm
  • liszt - 36 dekagramm
  • Ráma - 24 dekagramm
  • tojássárgája - 6 darab
  • mogyoró - 14 dekagramm
  • sütőpor - 2 teáskanál

Hab

  • tojásfehérje - 6 darab
  • darált mogyoró - 28 dekagramm
  • porcukor - 28 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A Ramát a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mogyorót és tésztát gyúrunk. Tepsibe rakjuk és 175 fokon 20 percig elősütjük. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd lazán belekeverjük a mogyorót. A kapott habot a félig megsült süti tetejére kenjük és az egészet 150 fokon 20 percig szárítjuk. Ha kihűlt szeletekre vágva tálaljuk.