Feltöltve:

Mogyorós habcsók mascarponéval és klementinnel

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojásfehérje3 darab
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
darált mogyoró5 dekagramm
nagyobb darabokra tört mogyoró5 dekagramm
mascarpone25 dekagramm
porcukor1 darab
vaníliás cukor1 csomag

Díszítéshez

gyümölcs a díszítéshez1 kevés

Mogyorós habcsók mascarponéval és klementinnel a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét kemény habbá verni a fokozatosan hozzá adott cukorral. Ezután óvatosan hozzákeverni a darált mogyorót, majd a darabokra törtet is. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, és a mogyorós habból tetszés szerinti halmokat kanalazni rá. Tetejét kicsit ellapogatni, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon kiszárítani mint a habcsókot.

2. lépés

A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverni. A szépen kiszáradt, és kihűlt habcsókokat tálcára tenni, majd megkenni a mascarponéval.

3. lépés

Tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt helyezni, (én most klementint tettem rá, és nagyon finom lett). Végül cukrozott, pörkölt mogyoróval megszórni.

4. lépés

Igazán különlegesen finom lesz a habcsók a mogyorótól, ami természetesen saját termés, és én magam pörköltem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem