Feltöltve:

Mogyorós gyűrű

timer 95
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mazsola5 dekagramm
zsemlemorzsa15 dekagramm
őrölt mogyoró25 dekagramm
rum2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája3 darab
tojás1 darab
tejszín1.5 dl
tej5 dl
élesztő3 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin12 dekagramm
kristálycukor28 dekagramm
finom liszt35 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi

Máz

tojásfehérje1 darab
baracklekvár3 evőkanál
porcukor5 dekagramm
mogyoró1 darab

Mogyorós gyűrű a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A töltelékhez 3,5 dl tejet felforralunk 5 dkg vajjal vagy sütőmargarinnal, 20 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Belekeverjük a zsemlemorzsával összekevert őrölt mogyorót, a mazsolát, ízlés szerinti rumot és fahéjat, majd az egészet újra felforraljuk és lehűtjük. Langyos tejből, élesztőből és egy kevés lisztből kovászt készítünk. Ha megkelt, összekeverjük a liszttel, a maradék cukorral és a puha vajjal vagy sütőmargarinnal, 1,5 dl langyos tejjel, fél deci tejszínnel, a tojással, 2 tojássárgával és a maradék vaníliás cukorral. Reszelt citromhéjjal és cseppnyi rummal ízesítjük, majd a tésztát hólyagosra dagasztjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a mogyorós töltelékkel, majd felcsavarjuk, mint a beiglit. A két végét összeillesztjük, és kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett koszorúformába tesszük. További félórát kelesztjük, majd a tetejét tojássárgával megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Ezután tepsire borítjuk, újra megkenjük tojássárgával, és azonos hőmérsékleten 5 perc alatt az oldalát is aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, forró baracklekvárral megkenjük a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem