Feltöltve:

Mogyorós epertorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

A tésztához

vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
tojás1 darab
finomliszt15 dekagramm
tört mogyoró5 dekagramm
cukor2 evőkanál

A töltelékhez

krémsajt45 dekagramm
citrom leve1 darab
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 darab
eper30 púpos evőkanál
zselatin1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta elkészítéséhez az alapanyagokat egy nagy tálban kikeverem. Ezzel bélelem ki a gyümölcstortaformát, majd előmelegített sütőbe helyezem, és 200 fokon körülbelül félóráig sütöm. Közben elkészítem a tölteléket. A citromot, a krémsajtot és a vaníliás cukrot mixerrel krémessé keverem. A tojásfehérjét habbá verem, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, a krémsajthoz keverem. A tojássárgáját nem használom fel. A tölteléket a tésztával bélelt formába öntöm, egyenletesen eloszlatom, a tetejét a felszeletelt eperrel díszítem, végül a vízben feloldott zselatinnal fixálom. Pár órára a hűtőbe teszem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem