Feltöltve:

Mogyorós csokoládétorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

vaj vagy sütőmargarin12 dekagramm
liszt18 dekagramm
barna cukor2.5 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
sütőpor1 csipetnyi

A mogyorós réteghez

tejszín (főzőtejszín is jó)5 dl
barna cukor10 dekagramm
földimogyoró (sótlan, pucolt állapotban)15 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin5 dekagramm
vaníliás pudingpor0.5 csomag

A csokoládés réteghez

étcsokoládé20 dekagramm
tejszín2 dl

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és minimum fél órára betesszük a hűtőbe. Célszerű előző nap megcsinálni. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 28 cm-es tortaformát úgy, hogy 3-4 cm magas pereme legyen, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.

2. lépés

Közben előmelegítjük a sütőt és megpucoljuk a mogyorót, majd száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, végül ha kihűlt, összevágjuk. A tejszínt, a cukrot és a vajat vagy sütőmargarint összeolvasztjuk, belekeverjük pudingport és a mogyorót, majd félretesszük hűlni.

3. lépés

A tésztát alaposan megszurkálva, vagy vaksúllyal lenyomva, előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát félretesszük hűlni, majd kiszedjük a formából és egy tortatálra tesszük.

4. lépés

Beleöntjük a szintén kihűlt mogyorós krémet, és elkészítjük az utolsó réteget. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és addig keverjük, amíg az összes fel nem olvad. A torta tetejére öntjük és kihűtjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem