Feltöltve:

Mogyorós csemege

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tészta

tojásfehérje6 darab
porcukor6 evőkanál
darált, pörkölt mogyoró7 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál

I. krém

tojássárgája6 darab
vaníliás cukor2 csomag
főzős, vaníliás pudingpor2 csomag
tej6 dl
cukor20 dekagramm
Ráma35 dekagramm

II. krém

tartós tejszín0.5 liter
habfixáló1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a fahéjjal elkevert mogyorót, majd egy sütőpapírral bélelt 26x32 cm-s tepsibe az 1/3 részét belekenjük és forró sütőben megsütjük, inkább szárítjuk. Ugyanígy járunk el a fennmaradó tésztával, tehát összesen 3 lapunk lesz. Hagyjuk őket kihűlni. A pudingot felfőzzük a vaníliás cukorral, a tojássárgával kikevert tejjel és hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt, főzött krémmel. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Összeállítás: a tésztákról óvatosan egy éles kés segítségével leszedjük a papírt. Vigyázzunk, mert elég törékeny a tészta. Tálcára téve az egyik lapra halmozzuk a vaníliás krémet, egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a következő lapot. Ennek tetejére kenjük a tejszínt és beborítjuk a harmadik lappal. Egy két órára a hűtő leghidegebb részébe tesszük, majd tetszés szerint kockára, vagy szeletre vágva szervírozzuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem