Feltöltve:

Mogyorós-vörös áfonyás kocka

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor12 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojássárgája2 darab
tejföl2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
aszalt vörös áfonya15 dekagramm
vörösbor2 dl
áfonyalekvár2 evőkanál

A habhoz

tojásfehérje2 darab
cukor15 dekagramm
mogyoró20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, csipet sót, és cipóvá gyúrjuk. Letakarva, a hűtőben 30 percig pihentetjük. Az aszalt áfonyát összevagdaljuk és a borral, a lekvárral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Közben a mogyorót ledaráljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát lisztezett deszkán 30x20 cm-es lapra nyújtjuk, a tepsire terítjük, és a sütőben 15 percig sütjük. A tojásfehérjéből habot verünk, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot, és azzal egészen keményre felverjük, majd a végén belekeverjük a darált mogyorót is. Kivesszük a tésztát a sütőből, megkenjük a lekváros-boros áfonyával, a tetején elegyengetjük a habot. Visszatesszük a sütőbe további 15 percre. Amikor a hab megsült, kivesszük a süteményt, pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem