Feltöltve:

Mogyorós-vaníliás szelet

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

étcsokoládé20 dekagramm
Ráma16 dekagramm
cukor16 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
tojás7 darab
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
darált mogyoró40 dekagramm
mandulalikőr4 evőkanál
marcipánmassza20 dekagramm
porcukor5 dekagramm
ét tortabevonó3 dekagramm
eper4 darab
tejszín9 dl
vanília ízű öntetpor (főzés nélküli)2 csomag
kakaópor1.5 evőkanál
natúr, aprított pisztácia2 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, és a sóval kikeverjük. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a lereszelt csokoládét, a sütőporral elvegyített mogyorót, majd a likőrt, és az adagonként habbá vert tojásfehérjét.Ramával kikent, kilisztezett, nagy tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük. A porcukorral összegyúrt marcipánt sütőpapír között 16x19 cm-es lappá nyújtjuk. A tésztát keresztben félbevágjuk. 7,5 dl tejszínt a maradék vaníliás cukorral és az öntetporral, két adagban kemény habbá verünk. A hab 3/4 részét az alsó lapra simítjuk, ráborítjuk a másik lapot, erre a maradék habot és 30 percre hűtőbe rakjuk. A marcipánlapot a habra borítjuk, meghintjük kakaóporral, majd a tésztát felvágjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a szeletekre habrózsákat nyomunk. A felolvasztott bevonóba mártott fél eperszemekkel, és a felaprított pisztáciával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem