Mogyorós óriástekercsek
Mogyorós óriástekercsek
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 1 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • tojás sárgája - 1 darab
  • élesztő - 2 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • török mogyoró - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojássárgát és a Rama margarint.
  2. Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
  3. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. A tésztát lekenjük olvasztott Rama margarinnal. A darált mogyorót összekeverjük a cukorral és a tészta felére szórjuk. Egy evőkanállal hagyjunk a végén a szóráshoz.
  5. A tészta csupasz felét a mogyorósra fordítjuk. Kb 1 cm széles csíkokat vágunk. Többszörösen összecsavarjuk, csiga formában feltekerjük, a végét szépen aláhajtjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Lekenjük olvasztott Rama margarinnal és megszórjuk a maradék cukros mogyoróval.
  7. Fél órát még meleg helyen kelesztjük. 160 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel 2 adagban megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre konyharuhával letakarjuk.