Mogyorós óriástekercsek a Desszertek kategóriában
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojássárgát és a Rama margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.
A tésztát lekenjük olvasztott Rama margarinnal. A darált mogyorót összekeverjük a cukorral és a tészta felére szórjuk. Egy evőkanállal hagyjunk a végén a szóráshoz.
A tészta csupasz felét a mogyorósra fordítjuk. Kb 1 cm széles csíkokat vágunk. Többszörösen összecsavarjuk, csiga formában feltekerjük, a végét szépen aláhajtjuk.