Mogyorós-kókuszos rolád
Mogyorós-kókuszos rolád
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kókuszreszelék - 10 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • krémtúró - 10 dekagramm
  • tej - 6 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • kakaópor - 3 dekagramm
  • kristálycukor - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • liszt - 20 dekagramm
  • durvára vágott mogyoró - 5 dekagramm
  • csokoládé

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadunk 15 dkg cukrot, a kakaóport, a tojást, a tejet, egy csipet sót, és sima tésztává gyúrjuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. (Minél apróbb szemű cukrot használunk, annál simább tésztát kapunk). A maradék cukrot a krémtúróval, a vaníliás cukorral, a Ramával, a kókuszreszelékkel és a mogyoróval alaposan összekeverjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, és két réteg folpack között 20x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd a töltelékkel egyenletesen megkenjük. A hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük, és a tekercset folpackba csomagolva, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit duplán kibéleljük sütőpapírral. A tekercset kivesszük a hűtőből, levesszük róla a folpackot, és éles késsel kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A tepsibe fektetjük a szeleteket, és a sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. Kiszedjük a tepsiből, rácsra rakjuk, és hagyjuk kihűlni.