reszelt étcsokoládé | 20 dekagramm |
darált dió | 20 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
rum | 2 evőkanál |
sárgabaracklekvár | 1 evőkanál |
tojásfehérje | 1 darab |
meggy (befőtt is lehet) | 1 kevés |
kókuszreszelék a forgatáshoz | 1 kevés |
20 dkg reszelt étcsokoládét 20 dkg darált dióval, 15 dkg porcukorral, 1-2 ek rummal, 1 ek sárgabaracklekvárral és 1 db tojásfehérjével jól összegyúrunk és a hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
Ha a massza kellően összeállt, nedves kézzel kis golyókat formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy meggyet rakunk.
Ezeket kókuszreszelékbe megforgatjuk és minyonpapírban kínáljuk.
Hozzászólások