Mogyorós csirkeszárny
Mogyorós csirkeszárny
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 3 evőkanál
  • csirkeszárny - 1 kilogramm
  • őrölt fehérbors - 1 teáskanál
  • parmezán sajt - 5 dekagramm
  • mogyoró - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirke szárnyakról a szárnyvégeket levágjuk (ezeket levesbe belefőzhetjük), a visszamaradó húsos részeket megfűszerezzük a KNORR fűszerrel ízlés szerint. A tojásokat habosra fölverjük, a megmaradt KNORR fűszert és a borsot hozzáadjuk.
  2. A reszelt sajtot és a mogyorót külön kis tálban összekeverjük. A húsdarabokat először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásban megmártjuk és a sajtos mogyoróba hempergetjük. Ezután ismét tojásba mártjuk és a mogyoróba forgatjuk. A mártogatást addig ismételjük, amíg a tojás és a mogyoró el nem fogy. Forró olajban 5-7 perc alatt szép pirosra-ropogósra sütjük a szárnyakat.
  3. A húsdarabokat lecsöpögtetjük, esetleg papírtörlővel leitatjuk róluk a fölösleges olajat, majd meleg tálra tesszük