Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
---|---|
tojás | 2 darab |
liszt | 3 evőkanál |
csirkeszárny | 1 kilogramm |
őrölt fehérbors | 1 teáskanál |
parmezán sajt | 5 dekagramm |
mogyoró | 10 dekagramm |
Mogyorós csirkeszárny a Főételek kategóriában
A csirke szárnyakról a szárnyvégeket levágjuk (ezeket levesbe belefőzhetjük), a visszamaradó húsos részeket megfűszerezzük a KNORR fűszerrel ízlés szerint. A tojásokat habosra fölverjük, a megmaradt KNORR fűszert és a borsot hozzáadjuk.
A reszelt sajtot és a mogyorót külön kis tálban összekeverjük. A húsdarabokat először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásban megmártjuk és a sajtos mogyoróba hempergetjük. Ezután ismét tojásba mártjuk és a mogyoróba forgatjuk. A mártogatást addig ismételjük, amíg a tojás és a mogyoró el nem fogy. Forró olajban 5-7 perc alatt szép pirosra-ropogósra sütjük a szárnyakat.
A húsdarabokat lecsöpögtetjük, esetleg papírtörlővel leitatjuk róluk a fölösleges olajat, majd meleg tálra tesszük