Mogyorós csirkemetélt
Mogyorós csirkemetélt
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • tejszín - 1 dl
  • őrölt fehér bors - 1 csipetnyi
  • Knorr Édes-savanyú mártás - darab
  • mogyoró - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket kicsontozzuk, és vékony, hosszú csíkokra metéljük. Jól megfűszerezzük a KNORR fűszerrel, majd a felforrósított olajon, erős lángon hirtelen lepirítjuk.
  2. Ha a hús már teljesen megfehéredett, belekeverjük a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a durvára tört mogyorót. Néhány percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, az üveg KNORR szószt és a borssal fűszerezzük, végül fedő alatt puhára pároljuk.