chili paprika | 2 darab |
---|---|
csirkemell filé | 600 gramm |
cukor | 3 teáskanál |
fokhagymagerezd | 3 darab |
szezámolaj | 1 teáskanál |
friss gyömbér | 1 darab |
rizsbor | 1 teáskanál |
borecet | 3 teáskanál |
sötét szójaszósz | 1 teáskanál |
világos szójaszósz | 3 teáskanál |
földimogyoró olaj | 2 teáskanál |
újhagyma | 5 darab |
kukoricakeményítő | 4 teáskanál |
földimogyoró | 0.5 darab |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 30 gramm |
Mogyorós csirke a Főételek kategóriában
Vágjuk fel a csirkehúst kisebb kockákra. Szórjuk meg Sült csirke fűszerkeverékkel. Egy tálban keverjük össze a 2 kanál világos szójaszószt, a rizsbort és 3 kiskanál keményítőt. Ebbe a páclébe forgassuk bele a húst és hagyjuk pihenni két órát.
Keverjünk össze 3 kiskanál cukrot, 1 kiskanál keményítőt, 1 kiskanál sötét és 1 kiskanál világos szójaszószt, az ecetet, szezámolajat és 1 kanál vizet.
Vágjuk fel apróra a megpucolt fokhagymát, gyömbért és újhagymát. A chili paprikát vágjuk hosszában ketté, magozzuk ki és vágjuk kb. 2 centis darabokra.
A wokban felforrosított olajhoz adjuk a chilit és pirítsuk pár percig. Majd szedjük ki egy tálkára.
A wokba tegyük bele a csirkehúst és folyamatosan keverve pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paprikát, gyömbért, fokhagymát és hagymát és süssük tovább. Ezután öntsük hozzá a szószt és a mogyorót. Pároljuk kb. 8-10 percig, ezalatt a szósz besűrűsödik és a hús megfő.
Tálaljuk ragacsosra főzött rizzsel.