Feltöltve:

Mogyorós-almás rétes

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
olaj4 evőkanál

A töltelékhez

savanyú alma1.5 kilogramm
mazsola5 evőkanál
cukor7 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
Ráma7 dekagramm
tejszín1 dl
zsemlemorzsa6 dekagramm
apróra vágott mogyoró8 dekagramm
tej3 evőkanál
liszt a tésztanyújtáshoz7 dekagramm
porcukor7 dekagramm
Rama a tepsi kikenéséhez7 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sóval egy tálba öntjük, és a közepébe lyukat vájunk. Három evőkanál olajat és egy pohárka langyos vizet töltünk a mélyedésbe, majd az egészet sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. Golyót formázunk belőle, a maradék olajjal meglocsoljuk, és frissen tartó fóliába csavarva, körülbelül 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.

2. lépés

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a mazsolával, a cukorral, a fahéjjal és a tejszínnel.

3. lépés

A tésztát egy liszttel beszórt konyharuhán kinyújtjuk, aztán kézzel olyan vékonyra nyomkodjuk-huzigáljuk, amilyenre csak tudjuk. A Ramát megolvasztjuk, meglocsoljuk vele a tésztát, amit aztán megszórunk zsemlemorzsával. Az almás tölteléket eloszlatjuk a tetején, és megszórjuk a mogyoróval. Konyharuha segítségével feltekerjük a süteményt és egy Ramával kikent tepsibe fektetjük.

4. lépés

A tetejét végül még egy kis tejjel megspricceljük, és előmelegített sütőben mintegy 40 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem