Feltöltve:

Mogyorókrémmel töltött linzer

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
darált mandula10 dekagramm
reszelt citromhéj1 teáskanál
tojássárgája1 darab

A töltelékhez

mogyorókrém1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összemorzsoljuk a hideg Ramával, rászórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, darált mandulát, reszelt citromhéjat, és a tojássárgával együtt összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a Rama ne melegedjen fel. A tésztából cipót formálunk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, és felét cakkos szélű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, másik felét lyukas közepű, ugyancsak cakkos szélű pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk. Tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világossárgára sütjük. A teli korongok közepére egy kávéskanál mogyorókrémet simítunk, majd a lyukas korongokat ráillesztjük. Porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem