Feltöltve:

Mogyorókrémes habtorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokis keksz20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tejcsokoládé20 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm
rum1 dl
mogyorókrém20 dekagramm
hideg tejszín6 dl
cukrozatlan kakaópor a tetejére3 evőkanál
olaj a tortaformához1 pár csepp

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy kapcsos tortaformát, majd a Ramát folyósra olvasztjuk a mikróban, vagy a tűzhelyen és kihűtjük. Turmixgépben finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a Ramával és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a mogyorókrémmel és a rummal. Megvárjuk amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk robotgéppel. A csokis-mogyorókrémes krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát és viszonylag vastagon meghintjük a cukrozatlan kakaóporral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem