Feltöltve:

Mini virslis bucik

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kenéshez

tojássárga1 darab
víz1 kevés

A töltelékhez

Virsli apró darabokra vágva3 darab

A tésztához

szezámmag vagy lenmag a tetejükre, de elhagyható1 kevés
friss élesztő0.33 csomag
aszkorbinsav vagy 1 evőkanál 10 %-os ecet1 csipetnyi
cukor1.5 teáskanál
Ráma5 dekagramm
1.5 teáskanál
víz, ha szükséges2 evőkanál
tej1.2 dl
kefír vagy joghurt1 dl
tojás1 egész
liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes)50 dekagramm

Mini virslis bucik recept.

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból a kenyérsütő gépben tésztát dagasztunk, (kézzel is lehet dagasztani, és kelesztőtálban keleszteni). Amikor a tészta megkelt, négyfelé szedjük, téglalappá nyújtjuk a darabokat, ezekre fektetjük az előzőleg felaprított virslidarabokat, majd a tésztát feltekerjük, a széleit lenyomkodjuk, és feldaraboljuk virslinként. A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül, és nagyon lelassítja a kelést. A feltekert tészták tetejét mélyen (a virslivel együtt) bevágjuk. Még 30 percig hagyjuk a tepsiben kelni, majd vizezett tojássárgával megkenjük, és 175 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem