Feltöltve:

Mini, töltött fánkok

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt12 dekagramm
margarin12 dekagramm
víz1.2 dl
tojás4 darab
kristálycukor1 dekagramm
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A vizet a margarinnal, sóval és cukorral üstben, nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A fánktésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta, akkor tegyünk még bele egy tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta. Vaníliás krém: 1 zacskó pudingport fél liter tejjel a szokásos módon elkészítünk, hagyjuk kihűlni és 2 dl felvert habtejszínnel összekeverjük. A pudinghoz lassan keverjük hozzá a tejszínt. Amikor a fánkok kihűltek, akkor a krémet nyomózsákba tesszük, a csövével lyukat szúrunk a tészta aljába és krémet nyomunk bele, megtöltjük a vaníliás krémmel. Akár fagyasztható is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem