liszt | 25 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 2 teáskanál |
porcukor (kristálycukor nem jó) | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
rum vagy pár csepp rumaroma | 3 evőkanál |
tojás | 1 darab |
Rama (fél kocka) | 12 dekagramm |
lekvár a töltelékhez | 12 dekagramm |
étcsokoládé a bevonáshoz (kb) | 8 dekagramm |
Mini isler a Desszertek kategóriában
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hozzávalókat egy tálba mérjük, összegyúrjuk, ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírra helyezzük és a 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a sütemény, a felét megkenjük lekvárral, a másik felét pedig ráragasztjuk. Ha nagyon sűrű a lekvár, egy tálban kevés vízzel simára keverjük. A csokit gőz felett egy evőkanál vízzel simára keverjük, belemártogatjuk az islerkéket. Ha mindegyikkel megvagyunk, hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megdermedjen.