Mini töltött káposzta a Főételek kategóriában
A megmosott rizst főzzük félpuhára enyhén sós vízben. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg egy evőkanál sertészsíron vagy olajon. A káposztalevelekből vágjuk ki a nagyobb ereket. A megpirult hagymát húzzuk félre, szórjuk meg 2 teáskanál pirospaprikával, adjuk hozzá az erőleves kockákat, és keverjük el. A forró hagymában a kockák fel fognak olvadni.
A darált húst gyúrjuk össze a félig megfőtt rizzsel, a lereszelt fokhagymával és a fűszeres, pirított hagymával. A mérettől függően negyedelt, vagy harmadolt káposztaleveleket helyezzük a tenyerünkbe és egy-egy pici húsgombócot helyezzünk bele, majd tekerjük fel és végeit nyomkodjuk be.
A felkockázott szalonnát olvasszuk ki egy nagyobb lábosban. Húzzuk félre, adjuk hozzá a pörköltkockákat, kevergetve olvasszuk fel benne, öntsünk hozzá 4 dl vizet. Tegyük az átöblített aprókáposzta felét egy nagyobb lábosba, öntsük rá a szaft felét. Helyezzük rá az összegöngyölt mini töltött káposztákat, szórjuk rá a maradék aprókáposztát, öntsük rá a maradék szaftot.
Főzhetjük kis lángon, fedő alatt vagy alufóliával lefedve a sütőben is 170-180 °C-on kb. 50-55 percig. Tálaljuk puha fehér kenyérrel és tejföllel.