Minestrone leves
Minestrone leves
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • közepes hagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • közepes répa - 2 darab
  • zellergumó - 0.5 darab
  • kisebb cukkini - 1 darab
  • közepes paradicsom - 2 darab
  • közepes krumpli - 1 darab
  • fehérbab konzerv - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • kis sűrített paradicsomkonzerv - 1 darab
  • kakukkfű ág - 3 darab
  • szárított morzsolt oregánó - 1 teáskanál
  • bazsalikomlevél - 6 darab
  • parmezán - 7 dekagramm
  • kiskagyló tészta - 15 dekagramm
  • olívaolaj - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát vágjuk finomra 1 répát és a zeller felét egészen apró kockára.
  2. Készítsünk soffrito-t. Adjuk a forró oliva olajhoz, majd lassú tűzön időnként megkeverve pirítsuk-pároljuk 7-8 percig. Az utolsó 1 percre adjuk hozzá a zúzott, aprított fokhagymát.
  3. Amíg készül a soffrito, a többi zöldséget készítsük elő. A cukkinit vágjuk negyed karikákra, a répát, zellert szeletekre, a krumplit és paradicsomot kockára. (a paradicsomról ízlés szerint lehúzhatjuk a héját).
  4. Adjuk a soffrito-hozparadicsom sűrítményt, a krumplit és röviden (1-2 perc) pároljuk, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, kevergetve pároljuk 3-4 percig. Öntsük fel 1.5 liter forró vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, az oregánót és a kakukkfű ágacskákat. Lassú közepes tűzön, időnként megkeverve főzzük 7-8 percig. Ízlés szerint ízesíthetjük Delikáttal vagy sóval.
  5. Adjuk hozzá a kagylótésztát, és a leöblített, jól lecsepegtetett babot. Főzzük tovább 6-8 percig.
  6. Tálaljuk parmezán forgáccsal, frissen őrölt borssal, bazsalikom levelekkel.