liszt | 1 kilogramm |
cukor | 2 evőkanál |
só | 2 evőkanál |
porélesztő | 2 csomag |
olaj | 8 evőkanál |
víz | 5 dl |
reszelt sajt | 30 dekagramm |
darabos paradicsomsűrítmény | 1 darab |
darált hús | 500 gramm |
vöröshagyma | 2 darab |
gomba | 15 dekagramm |
A vöröshagymát felkockázom, majd egy kis olajon megdinsztelem, pirospaprikát szórok rá, és a darált húst beletéve 1-2 dl vízzel puhára főzöm. Ha már félig megpuhult a hús, beleteszem a paradicsomsűrítmény felét. (A nagyobb paradicsomdarabokat felkockázom.) Összefőzöm, és a végén oregánóval dobom fel a pörököltalapot. Félre teszem, amíg a tészta elkészül.
Tésztát a következő módon állítom össze. 1 kg lisztbe beleteszek 2 evőkanál cukrot, 2 evőkanál sót, 2 csomag porélesztőt és 8 evőkanál olajjal összekeverem. Apránként beleöntök 5 dl vizet, és kézzel összegyúrom. Amikor alaposan összegyúrtam, 1 percre mikróba teszem. Következhet a tészta kinyújtása, és a feltét.
A tésztát sütőpapíros tepsibe kinyújtom, és ráteszem a pörköltalapot. A tetejére szórom a gombát, a sonkát, végül pedig a sajtot.
Hozzászólások