Mindent bele leves
Mindent bele leves
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • gomba - 20 dekagramm
  • krumpli - 3 darab

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és hasonló méretű darabokra vágjuk. Így egyformán fognak megfőni. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Ha megpirult, felöntjük kb. 1-1.5 liter vízzel, majd teszünk bele ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, petrezselymet, zeller zöldet. Nehéz meghatározni, hogy pontosan mennyire is van szükség, inkább tegyünk mindig kevesebbet, kóstoljuk meg, majd ha úgy érezzük, hogy valami hiányzik, akkor ízesítsük még. 20 percig legalább főzzük, majd ezután tegyük bele a gombát a maradék 15 percre.
  2. Ha a zöldségek finomak és megfőttek, akkor elvégezzük a sűrítést. Itt mindig figyelni kell, hogy azonos hőmérsékletű legyen a sűrítő anyag, jelen esetben a tejföl és a liszt, mint a leves. Ezt nagyon egyszerűen ellehet érni. A tejfölt egy tálba tesszük, teszünk bele 2 evőkanál lisztet, alaposan összekeverjük, és ebbe a tálba merünk egy keveset a meleg levesből. Összekeverjük, majd az egészet visszatesszük a leveses edénybe.