A muffinhoz először egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, sütőport, édesítőszert és a kakaóport. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, kókusztejet és olajat, majd kevergetés közben a száraz hozzávalókhoz öntjük. Csomómentesre dolgozzuk.
A muffinhoz először egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, sütőport, édesítőszert és a kakaóport. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, kókusztejet és olajat, majd kevergetés közben a száraz hozzávalókhoz öntjük. Csomómentesre dolgozzuk. A muffinformát kibéleljük papírral és beleadagoljuk a tésztát. Az étcsokit apró darabokra törjük és belenyomkodjuk a muffinokba. 180 fokon kb. 18- 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Az epret egy késes aprítóban krémesre daráljuk. A pudingport elkeverjük a növényi tejben és feltesszük főni. Közben hozzáöntjük az epret és a margarint is. Kevergetve addig főzzük, amíg puding állaga nem lesz. Tegyük félre kihűlni.
Ha kisültek a muffinok és a krémünk is kihűlt, akkor nyomjuk a krémet habzsákból a muffinokra, vagy akár kanállal is rákenhetjük. Ízlés szerint díszítjük.