Mindenmentes epres-csokis cupcake - Iklódi Dóra konyhájából
Mindenmentes epres-csokis cupcake - Iklódi Dóra konyhájából
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Csokis muffinhoz

    • barna rizsliszt - 250 gramm
    • xilit - 130 gramm
    • Sütőpor - 1 csomag
    • cukormentes étcsokoládé - 150 gramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • Olaj - 40 milliliter
    • Tojás - 1 darab
    • kókusztej - 300 milliliter

    Epres krémhez

    • cukormentes vaniliás pudingpor - 1 csomag
    • laktózmentes margarin - 100 gramm
    • Eper - 250 gramm
    • kókusztej - 300 milliliter

    Elkészítés:

    1. A muffinhoz először egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, sütőport, édesítőszert és a kakaóport. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, kókusztejet és olajat, majd kevergetés közben a száraz hozzávalókhoz öntjük. Csomómentesre dolgozzuk.
    2. A muffinhoz először egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, sütőport, édesítőszert és a kakaóport. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, kókusztejet és olajat, majd kevergetés közben a száraz hozzávalókhoz öntjük. Csomómentesre dolgozzuk. A muffinformát kibéleljük papírral és beleadagoljuk a tésztát. Az étcsokit apró darabokra törjük és belenyomkodjuk a muffinokba. 180 fokon kb. 18- 20 perc alatt megsütjük.
    3. Közben elkészítjük a krémet. Az epret egy késes aprítóban krémesre daráljuk. A pudingport elkeverjük a növényi tejben és feltesszük főni. Közben hozzáöntjük az epret és a margarint is. Kevergetve addig főzzük, amíg puding állaga nem lesz. Tegyük félre kihűlni.
    4. Ha kisültek a muffinok és a krémünk is kihűlt, akkor nyomjuk a krémet habzsákból a muffinokra, vagy akár kanállal is rákenhetjük. Ízlés szerint díszítjük.

    Sütéshez