Feltöltve:

Mindenmentes epres-csokis cupcake - Iklódi Dóra konyhájából

timer 50
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Csokis muffinhoz

barna rizsliszt250 gramm
xilit130 gramm
Sütőpor1 csomag
cukormentes étcsokoládé150 gramm
kakaópor2 evőkanál
Olaj40 milliliter
Tojás1 darab
kókusztej300 milliliter

Epres krémhez

cukormentes vaniliás pudingpor1 csomag
laktózmentes margarin100 gramm
Eper250 gramm
kókusztej300 milliliter

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Elkészítés

1. lépés

A muffinhoz először egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, sütőport, édesítőszert és a kakaóport. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, kókusztejet és olajat, majd kevergetés közben a száraz hozzávalókhoz öntjük. Csomómentesre dolgozzuk.

2. lépés

A muffinhoz először egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, sütőport, édesítőszert és a kakaóport. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, kókusztejet és olajat, majd kevergetés közben a száraz hozzávalókhoz öntjük. Csomómentesre dolgozzuk. A muffinformát kibéleljük papírral és beleadagoljuk a tésztát. Az étcsokit apró darabokra törjük és belenyomkodjuk a muffinokba. 180 fokon kb. 18- 20 perc alatt megsütjük.

3. lépés

Közben elkészítjük a krémet. Az epret egy késes aprítóban krémesre daráljuk. A pudingport elkeverjük a növényi tejben és feltesszük főni. Közben hozzáöntjük az epret és a margarint is. Kevergetve addig főzzük, amíg puding állaga nem lesz. Tegyük félre kihűlni.

4. lépés

Ha kisültek a muffinok és a krémünk is kihűlt, akkor nyomjuk a krémet habzsákból a muffinokra, vagy akár kanállal is rákenhetjük. Ízlés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem