Mimóza
Mimóza
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • Ráma - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tej - 6 dl
    • finomliszt - 3 púpos evőkanál
    • kristálycukor - 5 evőkanál
    • tojássárgája - 3 darab
    • hecsedli vagy baracklekvár - 1 pohár
    • étcsoki a tetejére - 15 dekagramm

    A tésztához

    • tejföl - 3 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tojás - 1 darab
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 50 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán 4 egyforma lapot sütünk. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Másik edényben a lisztet a tejjel, hogy csomómentes legyen, és hozzáadjuk a cukros tojássárgákhoz. Kis lángon sűrűre főzzük, állandóan kavargatva. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a Ramához. 2-2 lapot megtöltünk ezzel a krémmel, középre jön a lekvár, tetejére a csokimáz. Másnap szeleteljük. Ez egy régi recept, családunk kedvence.