Milánói sertésborda
Milánói sertésborda
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • császárszalonna - 10 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • csiperke gomba - 10 dekagramm
  • sertés karaj - 60 dekagramm
  • sonka - 10 dekagramm
  • trappista sajt - 20 dekagramm
  • paradicsom püré - 5 evőkanál
  • makaróni tészta - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
  2. Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a makarónit. Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal.
  3. A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét. Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól. A paradicsompürés spagetti társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.