Milánói párnácskák a Előételek kategóriában
Olvasszuk ki a leveles tésztát.
Addig vágjuk kockára a gombát, és a sonkát. Egy forró serpenyőben olajon pirítsuk meg a gombát, majd adjuk hozzá a sonkát is. Pirítsuk együtt tovább őket még 2-3 percig.
Adjuk hozzá a Milánói alapot, és 2 dl vizet. Főzzük pár percig, majd ha kész, hagyjuk hűlni, míg a tésztát előkészítjük.
Vágjuk ketté a kiolvadt leveles tésztát. Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki az egyik felét és egy kör alakú formával (8-10 cm átmérőjűvel) vágjunk ki karikákat a tésztából. A közepére helyezzünk egy keveset a kihűlt sonkás-gombás töltelékből. Hajtsuk össze a tésztát, hogy egy félhold alakot kapjunk. Villával nyomkodjuk le az illesztésnél a tésztát, hogy ne folyjon ki sütés közben a töltelék. Helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Egy felvert tojással kenjük be a tésztát, majd tegyük őket 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-15 percre. Mikor már kezdenek pirulni vegyük ki őket, és szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket és tegyük vissza egy pár percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre.
Míg sül az első adag, nyújtsuk ki a tészta másik felét és ugyanígy szaggassunk belőle korongokat és töltsük meg őket a töltelék másik felével. Mindent végezzünk el ugyanúgy, mint az első adagnál és helyezzük őket egy másik tepsire. Amikor kijött az első adag, tehetjük be őket is a sütőbe.
Fogyasszunk melegen, vagy langyosan vendégváró falatként, vagy a délutáni tea mellé uzsonnaként.