Milánói makaróni
Milánói makaróni
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • oregánó - 1 teáskanál
  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • cukor - 1 teáskanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • gomba - 25 dekagramm
  • bazsalikom - 1 teáskanál
  • sonka - 25 dekagramm
  • sűrített paradicsom - 14 dekagramm
  • parmezán sajt - 10 dekagramm
  • rozmaring - 1 teáskanál
  • makaróni tészta - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. A margarinon a vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felöntjük 0,5 dl vízzel. Hozzáadjuk a gombát és 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
  2. A sonkát hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket , majd kb 15 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
  3. Beletesszük a sűrített paradicsomot és a cukrot. Ízlés szerint sózhatjuk még. Ha nagyon besűrűsödne a mártás adhatunk hozzá 1 dl vizet. További 3 perc alatt készre főzzük. A makarónit kifőzzük a terméken jelölt utasítás szerint.