Feltöltve:

Milánói makaróni

timer 25
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz3 dl
napraforgó olaj1 evőkanál
gépsonka15 dekagramm
friss gomba20 dekagramm
makaróni tészta32 dekagramm

A milánói makaróniról
A milánói makaróni rendkívül olcsó ételnek számít, szinte pár száz forintból is elkészíthető, ráadásul a milánói makaróni egy igazán népszerű étel hazánkban! És persze kinek nem jön jól egy gyors és finom tésztarecept a háznál, főleg, hogyha nincs időnk órákat a konyhában sertepertélni? És hát melyik gyereknek nem volt kedvence egykor a milánói makaróni? Ugyanakkor a milánói makaróni nem csak a gyerekek kedvence, de egyben az egyik legnépszerűbb „nemlétező” magyar étel. A milánói makaróniról nem hallottak Milánóban, sőt Magyarországon kívül szinte biztos, hogy az egész világon sem. Milánóban hiába is keresnénk az olasz étlapokon, biztos, hogy ilyen fogást nem fogunk találni. De akkor, hogyan született meg a milánói makaróni receptje? A hazai szakácsok kreativitása igazolja, hogy rengeteg olyan étel nevet osztottak ki annak idején, amelyek ugyan jól csengenek, de semmi közük sem volt az elnevezett tájegységhez. Ilyen a milánói spagetti is. Eredetének története ismeretlen, és csak annyit lehet tudni, hogy mi találtuk fel. Milánói makarónival tálalt rántott húst, nemhogy Milánóban, de Olaszországban sem fogyasztanak sehol. A milánói makaróni már több évtizede a menzák és az éttermek egyik legnépszerűbb étele. A milánói makaróni tökéletes választás lehet vacsorára és ebédre is egyaránt! Garantáltan az egész család örülni fog neki! Szerencsére ez az étel is a végtelenségig variálható, így, ha túl gyakran halljuk a gyerekek szájából, hogy „mikor lesz már milánói makaróni”, nyugodtan csavarhatunk egy kicsit a recepten, úgy, hogy több változatot is kipróbálunk.

Elkészítés

1. lépés

A tésztát, 3 liter, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. Közben a felcsíkozott gépsonkát és a szeletelt friss vagy konzerv gombát az olajon megpirítjuk.

2. lépés

Ha a gomba a levét elfőtte, hozzáadjuk a milánói alapot és a vizet, majd jól összekeverjük.

3. lépés

Újraforrástól számított 4-5 percig főzzük, a tésztára öntjük, reszelt sajttal kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem