Milánói aprópecsenye
Milánói aprópecsenye
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • csirkemell - 50 dekagramm
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • póréhagyma - 1 darab
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • fehérbor - 1 dl
  • fekete olajbogyó - 10 darab
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A paprikát kicsumázzuk, megmossuk és kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntünk 3 ek olajat, majd a paprikakockákat hirtelen átsütjük, kivesszük és félretesszük.
  3. A maradék olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott póréhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, ízesítjük kevés Delikát8-cal.
  4. Ha megpirult, felöntjük 3 dl hideg vízzel és 1 dl fehérborral (vízzel is helyettesíthető), majd belekeverjük a KNORR Milánói makaróni alapot.
  5. Forrástól számított 3-5 percig főzzük, a paprikakockákat és a lereszelt fokhagymát hozzáadjuk és összemelegítjük
  6. Ízlés szerint sóval, borssal utóízesítjük. Megmosott, lecsepegtetett bazsalikomlevélkékkel és olajbogyóval díszítjük.
  7. Sajtos tésztával, vagy parmezános rizzsel tálaljuk.