Milánói aprópecsenye a Főételek kategóriában
A tésztát annak tasakján leírtak alapján főzzük ki.
Ezalatt a megmosott és kicsumázott paprikát vágjuk kockára. Egy igazán forró serpenyőben, a felhevített olajon pirítsuk át hirtelen, hogy előcsalogassuk igazi édességét, majd vegyük ki és tegyük félre.
A maradék olajon fonnyasszuk meg a megtisztított és karikára vágott póréhagymát és az összezúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott húst és egy csipet Delikáttal ízesítsük.
Ha megpirult, öntsük föl 3 dl vízzel és 1 dl fehér borral, majd keverjük bele a Milánói makaróni alapot. Forrástól számítva 3-5 percig főzzük, majd adjuk hozzá a megpirított paprika kockákat és az olíva bogyókat, melegítsük össze. Kínáljuk mellé a kifőtt tésztát, akár sajttal szórva. Lehetőség szerint díszítsük egy-két friss bazsalikomlevéllel.