Feltöltve:

Mikulásváró hólabda

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
liszt30 dekagramm
sütőpor0.75 csomag

krem

tej4 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
Ráma25 dekagramm
porcukor30 dekagramm

Csokimáz

tortabevonó15 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tejszín1 dl

Egyéb

kókuszreszelék1 darab

Mikulásváró hólabda recept.

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a hat evőkanál forró vízzel. Addig keverjük, amíg jó habos nem lesz.. A felvert tojássárgához hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha megsült kicsit hűlni hagyjuk, majd pogácsaszaggatóval kerek formákat vágunk a tésztából. A kivágott hengereket vízszintesen félbevágjuk. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kettévágott formákat megtöltjük a krémmel, az oldalát is megkenjük és kókuszreszelékben megforgatjuk. Vízgőz felett a csokit felolvasztjuk, a Ramát és a tejszínt állandó keverés mellett hozzákeverjük. Mikor langyos, rácsorgatjuk a süteményekre és kókuszreszelékkel megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem