tojás | 6 darab |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
liszt | 30 dekagramm |
sütőpor | 0.75 csomag |
tej | 4 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 30 dekagramm |
tortabevonó | 15 dekagramm |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
tejszín | 1 dl |
kókuszreszelék | 1 darab |
---|
Mikulásváró hólabda recept.
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a hat evőkanál forró vízzel. Addig keverjük, amíg jó habos nem lesz.. A felvert tojássárgához hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha megsült kicsit hűlni hagyjuk, majd pogácsaszaggatóval kerek formákat vágunk a tésztából. A kivágott hengereket vízszintesen félbevágjuk. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kettévágott formákat megtöltjük a krémmel, az oldalát is megkenjük és kókuszreszelékben megforgatjuk. Vízgőz felett a csokit felolvasztjuk, a Ramát és a tejszínt állandó keverés mellett hozzákeverjük. Mikor langyos, rácsorgatjuk a süteményekre és kókuszreszelékkel megszórjuk.