Feltöltve:

Miki szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

baracklekvár3 evőkanál
porcukor20 dekagramm
zsír8 dekagramm
darált mandula10 dekagramm
liszt30 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
kakaó vagy kávé3 dl

A krémhez

tej4 dl
puncspuding1 csomag
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
vanília2 csomag
rumaroma1 üvegcse
mazsola5 dekagramm
baracklekvár5 evőkanál
szeletelt mandula5 dekagramm

A mázhoz

étcsokoládés tortabevonó1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lekvárt a zsírral és a cukorral jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát és végül a 3 dl kakaót vagy kávét.
Sütőpapírral bélelt, normál tepsibe öntjük, és megszórjuk a szeletelt mandulával.

2. lépés

Krém: A tejben megfőzzük a puncspudingot, hozzáadjuk a mazsolát és a rumaromát. Ha kihűlt, a margarinnal habosra kevert cukorhoz adjuk, és jó habosra keverjük.

3. lépés

A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a baracklekvárral, majd rátesszük a krémet és a másik lapot.

4. lépés

A tetejét bevonjuk a tortabevonóval, majd hűtőbe tesszük pár órát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem