Feltöltve:

Mignon

timer 90
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A fehér piskótához

tojás4 darab
kristálycukor80 gramm
liszt80 gramm

A kakaós piskótához

tojás4 darab
kristálycukor80 gramm
liszt70 gramm
kakaópor10 gramm

A puncskrémhez

Dr. Oetker Eredeti Puding Puncs1 csomag
tej300 milliliter
tojássárgája3 darab
kristálycukor150 gramm
rum vagy rumaroma1 kiskanál
Rama Vajas Íz250 gramm
porcukor50 gramm

A csokoládékrémhez

étcsokoládé250 gramm
Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor20 gramm
tejszín6 evőkanál
Rama Vajas Íz250 gramm
porcukor100 gramm

a burkoláshoz

Dr. Oetker Cukormáz Puncs3 csomag
marcipánmassza300 gramm
kakaópor a szinezéshez50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez (40x30cm)

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

  2. 2. lépés

    A fehér piskótatésztához a tojásokat válasszuk szét. A tojások sárgáját a cukor 1/3-val keverjük habosra, a maradék cukorral pedig a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Ebbe a habba forgassuk bele először óvatosan a cukor tojássárgát, majd a lisztet. Vékonyan kenjük a tepsire, és süssük meg 15-20 perc alatt. Tegyük rácsra kihűlni. Miután kihűlt vágjuk 3 egyforma darabba.

  3. 3. lépés

    A kakaós piskótatésztához a tojásokat válasszuk szét. A tojások sárgáját a cukor 1/3-val keverjük habosra, a maradék cukorral pedig a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Ebbe a habba forgassuk bele először óvatosan a cukor tojássárgát, majd a kakaóporral elkevert lisztet. Vékonyan kenjük a tepsire, és süssük meg 15-20 perc alatt. Tegyük rácsra kihűlni. Miután kihűlt vágjuk 3 egyforma darabba.

  4. 4. lépés

    A puncsos krémhez a pudingport keverjük simára 100ml hideg tejjel, a tojások sárgájával és a kristálycukor harmadával. A maradék tejet forraljuk fel, majd a végén keverjük el benne a maradék kristálycukrot is. Óvatosan öntsük a tojásos-pudingporos keverékhez, keverjük jól el, majd öntsük vissza a lábasba és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni (folpackkal letakarva, vagy időnként megkevergetve.) A kihűlt keverjük bele a rumot vagy rumaromát is. A puha (szobahőmérsékletű) Rama-Vajas Ízt keverjük a porcukorral habosra, majd keverjük bele a kihűlt puncsos krémet is.

  5. 5. lépés

    A puncsos krém felét az egyik fehér piskótalapra kenjük, majd rátesszük a második lapot. Következik a krém másik fele, majd az utolsó lap. Tegyük hűtőbe 2-3 órára, vagy fagyasztóba kb. 1 órára dermeszteni. Könnyebb lesz szeletelni is. Ha megdermedt, vágjuk 4x4cm-es szeletekre. A mignonok bevonása többféleképpen történhet: 1) Marcipánnal, melyhez a színezett marcipánt porcukron nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra és burkoljuk be vele a mignonokat. 2) vagy a csomagoláson lévő utasítás szerint készítsük el a cukormázat. Vegyünk egy tálcát, tegyünk rá egy rácsot, és a szeletekre ezen a rácson öntsük a cukormázat.

  6. 6. lépés

    A csokoládékrémhez az összetört csokoládét a vaníliás cukrot és a tejszínt vízgőz felett olvasszuk meg. Időnként megkevergetve szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni 15-20 perc alatt. Ne tegyük hűtőbe. A Rama Vajas Ízt a porcukorral keverjük habosra. Ebbe csorgassuk bele a kihűlt olvasztott csokoládét és keverjük az egészet sima krémmé. Ugyanúgy járjunk el a továbbiakban (betöltés és díszítés), mint a puncsos mignon esetében.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem