Mézeskalácspuding
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tálaláshoz

    • cukrozott gyümölcs - 1 kevés
    • málnaszörp - 1 darab

    -

    • tojás - 4 darab
    • méz - 4 evőkanál
    • tej - 2 dl
    • mézeskalácsmorzsa - 30 dekagramm
    • narancs - 1 darab
    • cukor - 2 evőkanál
    • mazsola - 5 dekagramm
    • darált dió - 5 dekagramm
    • rum - 1 evőkanál
    • zselatin - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. Ráöntjük a tejet, beleszórjuk a mézeskalácsmorzsát, és fél órán át pihentetjük. Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan lehámozzuk, felcsíkozzuk és kevés, cukorral ízesített vízben megpároljuk, 2 evőkanál narancslekvárral is helyettesíthetjük. A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót meg a rumot a tojásos masszához adjuk. A narancshéj főzőlevében feloldjuk a zselatint, és a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt a masszába forgatjuk, azután az egészet fóliával bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben 4-5 óra alatt megdermesztjük.