Feltöltve:

Mézeskalácspuding

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tálaláshoz

cukrozott gyümölcs1 kevés
málnaszörp1 darab

-

tojás4 darab
méz4 evőkanál
tej2 dl
mézeskalácsmorzsa30 dekagramm
narancs1 darab
cukor2 evőkanál
mazsola5 dekagramm
darált dió5 dekagramm
rum1 evőkanál
zselatin1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. Ráöntjük a tejet, beleszórjuk a mézeskalácsmorzsát, és fél órán át pihentetjük. Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan lehámozzuk, felcsíkozzuk és kevés, cukorral ízesített vízben megpároljuk, 2 evőkanál narancslekvárral is helyettesíthetjük. A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót meg a rumot a tojásos masszához adjuk. A narancshéj főzőlevében feloldjuk a zselatint, és a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt a masszába forgatjuk, azután az egészet fóliával bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben 4-5 óra alatt megdermesztjük.



Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Meggyes ujjlenyomat süti

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld teás bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Grillezett karaj görög pácban

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillezett lazac zöldségekkel

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lime-korianderes csirkemell

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Fehérboros-kakukkfüves karaj

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

BBQ oldalas

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mexikói barbacoa marharagu

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karfiol pecorino sajttal

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre