Feltöltve:

Mézeskalács, tej-tojás nélkül

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

teljes kiőrlésű rozsliszt1 kilogramm
Ráma20 dekagramm
barna cukor10 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
növényi tejszín3 dl
méz3 dl
szódabikarbóna2 evőkanál
mézes sütemény fűszerkeverék1 csomag
sütőpor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A Ramát simára keverjük a kétféle cukorral, és a meglangyosított mézzel, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a fűszerkeveréket. A szódabikarbónát és a sütőport alaposan összekeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a mézes keverékhez.

2. lépés

Jó alaposan összegyúrjuk, (ha nagyon ragadna lassan adagoljunk hozzá még lisztet). A tésztát egy éjszakán át pihentessük.

3. lépés

Másnap lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kiszúrjuk különböző formákkal. Ramával kenjük ki a sütőlemezt, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra, (gázsütőt négyes fokozatra) a tésztát 5-8 percig süssük.

4. lépés

A tésztának világosnak kell lennie. Ha a süti megsült vegyük ki, vagy mozgassuk meg őket, mert kihűlés után könnyen törik.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem