Feltöltve:

Mézeskalács koszorú

timer 120
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Cukormáz

tojásfehérje1 darab
porcukor25 dekagramm

Aranyszínű gyömbéres mézeskalács

liszt17 dekagramm
őrölt gyömbér1 teáskanál
őrölt fahéj1 teáskanál
Rama, darabokra vágva6 dekagramm
méz10 dekagramm
tojássárgája1 darab
szódabikarbóna0.5 teáskanál
1 csipetnyi

Csokoládés mézeskalács

sima liszt17 dekagramm
mézeskalács fűszerkeverék2 teáskanál
kakaópor3 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin darabokra vágva7 dekagramm
méz8 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
szódabikarbóna0.5 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Aranyszínű gyömbéres tészta elkészítése: a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót egy tálba szitáljuk. A vajat, vagy sütőmargarint finoman elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, vagy robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgát és kézzel, esetleg géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát nem kapunk. Becsomagoljuk és 30 perce a hűtőbe tesszük, mielőtt formáznánk. Csokoládés tészta elkészítése: a lisztet, a fűszerkeveréket, a sót, a kakaót és a szódabikarbónát egy tálba szitáljuk. A vajat, vagy sütőmargarint finoman elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, vagy robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mézet és a tojást, majd addig keverjük, amíg szilárd tésztát nem kapunk. Kissé összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük, mielőtt formáznánk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, ez gázsütőnél 4-es fokozat. Két nagy sütőlapot kivajazunk, vagy sütőmargarinnal kikenünk. A csokoládés tészta kb. 2/3-át lisztes deszkán addig nyújtjuk, amíg az átmérője kb. 30 cm nem lesz., majd átrakjuk egy sütőlapra. Egy nagy tál segítségével körbevágjuk, kb. 28 cm átmérőjű szabályos kör legyen. Közepébe borítunk egy 18 cm átmérőjű tányért, ezt is körbevágjuk és kiemeljük a belső tésztalapot, csak a koszorúalapot hagyjuk a tepsin. Együtt ismét kinyújtuk a levágott tésztadarabokat. Kb. 8cm hosszú és 5cm széles ovális formákat vágunk ki. A nyomózsák széles végződésével kicsipkézzük a nagy magyallevelek szélét és késsel megrajzoljuk az erezetét. Az alufólia gurigákat a sütőlapra helyezzük és néhány levelet ráteszünk a gurigára, (kb. 40 levél) és 8-10 percig sütjük. Három percig a sütőlapon hagyjuk, utána áttesszük egy rácsra hűlni. A többi tésztából levelet készítünk és megsütjük őket. Nyomózsákba cukormázat teszünk és néhány levél szélét körberajzoljuk vele. A mézeskalácskarikát arra a tortalapra helyezzük, ahol állni fog. Egy levél végére cukormázat teszünk és rögzítjük a karikához.. Újabb leveleket ragasztunk a koszorúra és különböző irányban ragasztjuk fel őket, így a levelekből lassan kialakul a koszorú.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rakott mézes

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes szelet

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes sütemény

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes rudacskák

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ropogós mézes

timer 110"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes grízes szelet

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1

Mézes süti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes suti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes báb

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 330"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes süti

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Puha, rozsos mézeskalács

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes habos

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Első adventi mézeskalácsom

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

A legfinomabb mézeskalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyi soros mézes

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre