méz | 25 dekagramm |
barna cukor | 25 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
liszt | 40 dekagramm |
mandula | 10 dekagramm |
fahéj | 1 kávéskanál |
mézeskalácsfűszer | 2 teáskanál |
citrom reszelt héja | 1 darab |
kakaó | 1 evőkanál |
tojás | 1 darab |
Ráma | 1 teáskanál |
A mézet és a Ramát a cukorral együtt felolvasztjuk. A mandulát összekeverjük a liszttel, a mézeskalácsfűszerrel, reszelt citromhéjjal, kakaóval és a tojással. A Ramával elkeverünk 2 kanál vizet és a mézes masszához, adjuk. Az egészet összedolgozzuk. 3 órát pihentetjük hűtőszekrényben.
Sütőt előmelegítjük. A tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és különböző figurákat szúrhatunk ki belőle. Díszíthetjük mandulával, dióbéllel, cukrozott cseresznyével.
Készíthetünk belőle karácsonyfadíszeket is. Ebben az esetben nem díszítjük sütés előtt.
A figurákat alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk. A megsült és már kihűlt figurákat cukorsziruppal díszíthetjük. A szirupot lehet színezni szörpökkel.
Hozzászólások